söndag 21 augusti 2011

Sockerfri bröllopstårta

På mitt bröllop var där 2 stycken som var diabetiker och ajg som älskar att göra tårta tyckte att även dom skulle få en egen sockerfri tårta. Kändes fel att ge dom en färdigköpt kaka så gjorde denna tårtan till dom. tillsist funkade efter att ha gjort botten 3 gånger men är nu väldigt nnöjd med resultatet.
Ville försöka göra tårtan så lik som den riktiga bröllopstårtan så i denna är det jordgubbsmousse och blåbärsmousse. 
Använde sötningsmedel till den och det var första gången jag gjorde de.










Sockerfri tårtbotten

4 ägg
2 dl suketter strö
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Dela äggvita och ägggula och vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt äggulan och ströet växelvis under vispning av äggvitan.
Vänd försiktigt ner mjölet och bakpulvret i smeten. Häll detta i en smörad och bröad springform.
Man måste använda suketter strö för det är de ända som tål värmen och som blir fluffigt. Testade med andra först vilket inte alls fungerade. 


175 - 200 grader i ca 25 min 

1 kommentar:

  1. Kan säga att det var gött å få äta en tårta jag ficka äta för det första - sen att den var så god att man nästan dog (!) ja det var ju tur! PÖSS

    SvaraRadera