söndag 11 december 2011

Marshmallows

Detta är första gången jag har gjort marshmallows och det var otroligt lätt och underbart gott!

Man ska göra en sockerlag som ska koka upp till 127 grader och jag råka glömma den så den blev ca 150 grader men det funkade ändå vilket jag inte trodde!

Marshmallows


200 g socker
40g flytande glykos
1/2 dl vatten
7 blad gelatin
100 g äggvita
1 msk vaniljsocker
Några droppar röd karamellfärg

Lägg socker, glykos o vatten i en liten kastrull. Lägg gelatinen i kallt vatten. Lägg äggvitan i en bunke med vaniljsockret.
Koka till en sockerlag, när den blivit 100 grader så börja vispa äggvitan till ett vitt skum. Häll i några droppar färg också. När sockerlagen är 127 grader så häll i den sakta under vispning i äggvitan. Smält gelatinet utan vattnet och häll i denna också i äggsmeten. Vispa tills smeten har svalnat och blivit glansig.

Ta lika delar majzena och florsocker och sikta det på ett bakplåtspapper. Spritsa smeten med en stor rund tyll på blandningen och låt det ligga i några timmar tills det har stelnat. Rulla marshmallowsen o blandningen och klipp till önskad storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar